Bol.com haalt opvulmateriaal uit pakketjes

Logistiekprofs op 29 augustus 2019 | 2 minuten leestijd

Bol.com gaat opvulmateriaal uit het merendeel van de pakketten schrappen. Dankzij nauwkeurige verpakkingsmachines en een nieuw vuladvies wordt dit jaar 75 procent van de pakketten zonder opvulling verstuurd. 

Het online platform werkt met verpakkingsmachines die bestellingen nog nauwkeuriger op maat verpakken. Daarnaast ontwikkelde bol.com een nieuw vuladvies voor handmatig inpakken. Op een tablet krijgt een medewerker te zien of er wel of geen vulmateriaal gebruikt moet worden bij een artikel. 

0 gram CO2-uitstoot

“Het weglaten van opvulmateriaal helpt ons dichterbij de doelstelling te komen om de CO2-uitstoot per pakket terug te brengen naar 0 gram in 2025”, zegt Jori Ebskamp, Lead MVO en duurzaamheid. “Het komt onze tien miljoen klanten, onszelf, en het milieu ten goede wanneer we het verpakkingsmateriaal tot een minimum weten te beperken.”

Weglaten omdoos

Een paar maanden gelden kondigde bol.com al aan de herkenbare omdoos bij 3,5 miljoen artikelen weg te laten. Alleen wanneer een artikel breekbaar of kwetsbaar is worden een kartonnen doos en opvulmateriaal gebruikt. De e-tailer heeft in 2018 naar eigen zeggen een stapel ter hoogte van 23 Eiffeltorens aan karton bespaard door het karton dunner te maken. 

Gerelateerde artikelen