TGW bouwt intralogistiek systeem voor Fource Logistics
Warehousing 12.02.2020 | Branchenieuws

TGW bouwt intralogistiek systeem voor Fource Logistics

TGW bouwt een geautomatiseerd intralogistiek systeem voor het nieuwe centrale distributiecentrum van automotive specialist Fource Logistics. Het systeem moet in het najaar van 2021 live gaan. 

Met een nieuw pand in Berkel en Rodenrijs bundelt Fource zijn logistieke activiteiten op één locatie. Begin dit jaar werd de eerste paal van het pand van 50.000 vierkante meter geslagen. De operaties in Amsterdam, Hoevelaken, Schiedam en Venlo verhuizen tegen 2021 naar bedrijventerrein Oudeland. 

Fource heeft TGW gevraagd het intralogistieke systeem te bouwen. "Een belangrijke order en een fantastiche spare parts- en componentsreferentie voor TGW,” benadrukt Jan-Willem Klinkenberg, Sales Project Manager Benelux. De kern van de geautomatiseerde oplossing, met tien gangen en meer dan 180.000 opslaglocaties, is de zogenoemde FlashPick. Circa tweehonderd energie-efficiënte Stingray-shuttles zorgen voor de storage en retrieval van de goederen. Het shuttlesysteem, samen met de twaalf werkstations voor ontvangst en de zestien PickCenterOne-werkstations, vormen het hart van het systeem.

Machines voor het automatisch rechtop zetten en sluiten van de dozen, bakkenstapelaars en liften maken ook deel uit van het concept en de opdracht, evenals het Warehouse Management. 


Plaats een reactie (0)

Reageren