Fource Logistics slaat eerste paal centraal distributiecentrum

Logistiekprofs op 1 juli 2022 | 2 minuten leestijd

Fource Logistics is dinsdag gestart met de bouw van een nieuw centraal distributiecentrum in Berkel en Rodenrijs. Het pand van 50.000 vierkante meter moet eind 2021 klaar zijn voor gebruik.

De dienstverlener voor autobedrijven centraliseert in Berkel en Rodenrijs alle logistieke activiteiten. De operaties in Amsterdam, Hoevelaken, Schiedam en Venlo verhuizen tegen 2021 naar het nieuwe pand op bedrijventerrein Oudeland. 

Het gebouw draagt de bijnaam ‘The Bridge’, verwijzend naar de centrale entree op de eerste verdieping. Op dit centrale plein bevinden zich bijna alle ondersteunende faciliteiten, zoals kantoren, kleedruimten, kantine en trainingsruimten. De overige 49.000 vierkante meter wordt ingericht als magazijnruimte. 

Automatisering

Het magazijn wordt ingericht met een volautomatisch shuttlesysteem en aangestuurd door een nieuw WMS. “Onze producten nog sneller bij onze klanten, dat is uiteindelijk het doel. Met deze combinatie van technieken kunnen we daar echt het verschil in maken”, geeft sales directeur Johan van der Hoeven aan. “Ik vind het geweldig dat wij als organisatie deze stap maken. We willen voorop blijven lopen en met dit CDC kunnen we dat zeker realiseren.”

BREEAM Excellent

Fource Logistics mikt bij de bouw op duurzaamheidslabel BREEAM Excellent. Het dak wordt voorzien van zonnepanelen, wat het pand volledig zelfvoorzienend maakt.

Gerelateerde artikelen