PLUS start bouw distributiecentrum Oss
Bouw & Vastgoed 05.06.2020 | Branchenieuws

PLUS start bouw distributiecentrum Oss

De bouwwerkzaamheden van het PLUS distributiecentrum in Oss zijn eindelijk gestart. Het landelijk distributiecentrum, dat vier regionale dc's moet vervangen, stond al jaren op de planning.

Het distributiecentrum, dat eind 2022 opgeleverd wordt, is bedoeld voor de opslag en distributie van houdbare producten. Het pand van 46.000 vierkante meter vervangt vier bestaande distributiecentra in Haaksbergen, Middenbeemster, Hendrik Ido Ambacht en Ittervoort. Vanuit de nieuwe locatie zullen alle PLUS filialen worden beleverd. Door de centralisatie en vergaande mechanisatie verwacht de supermarktketen dat efficiënter te kunnen doen. 

dc-oss-470x230px-2.jpg

Van Tiel naar Oss

De komst van het logistieke centrum naar Oss had wat voeten in de aarde. PLUS was eerder voornemens om het distributiecentrum in Tiel te plaatsen. De gemeente Tiel kon echter geen bouwvergunning verstrekken, waardoor PLUS uitweek naar Oss. Ook daar duurde het langer dan verwacht voor de gemeente en de grootgrutter tot een akkoord kwamen. 

Werkgelegenheid

Uiteindelijk kwam dat akkoord er toch. "Na een tijd van voorbereiding gaat nu de schop de grond in", zegt Frank den Brok, wethouder gemeente Oss. Straks krijgen meer dan 270 PLUS supermarkten alle houdbare producten geleverd vanuit een hypermodern, gemechaniseerd distributiecentrum op Vorstengrafdonk. En PLUS wordt meteen een van de grotere werkgevers van Oss. Daar zijn we nu al trots op.”

Bouwwerkzaamheden

Bouwbedrijf Van de Ven is inmiddels gestart met de eerste voorbereidende bouwwerkzaamheden. De komende tijd staat in het teken van funderingswerkzaamheden en het ophogen van het terrein. Medio volgend jaar kan er naar verwachting gestart worden met de inrichting van de mechanisatie.


Plaats een reactie (0)

Reageren