PLUS mag gemechaniseerd distributiecentrum in Oss bouwen

Logistiekprofs op 1 July 2022

PLUS heeft toch de benodigde vergunning verkregen om in Oss een gemechaniseerd distributiecentrum te bouwen. De onderhandelingen tussen de supermarktketen en de gemeente Oss waren al maanden bezig. De bouw start nu alsnog in de zomer van 2020. 

Al sinds begin 2019 werden er gesprekken gevoerd tussen PLUS en de gemeente Oss. Pas deze week kreeg de supermarkt groen licht voor de bouw van een nieuw distributiecentrum, dat de vier huidige dc’s van PLUS kan vervangen. “Het verkrijgen van de vergunning is een heel belangrijke mijlpaal in de realisering van ons nieuwe distributiecentrum”, aldus Rowell Versleijen, directeur Logistiek van PLUS Retail. “Het is in deze competitieve branche erg belangrijk dat PLUS ook in de toekomst een sterke concurrentiepositie kan houden. Dit nieuwe duurzame distributiecentrum gaat daar een belangrijke bijdrage aan leveren.”

400.000 colli

Op bedrijventerrein Vorstengrafdonk in Oss moet een pand van 46.000 vierkante meter verrijzen dat alle 272 vestigingen van de supermarktketen van producten voorziet. Het gebouw krijgt 92 laad- en losdeuren en een productiecapaciteit van 400.000 colli per dag.

Dc over twee jaar in gebruik

Het nieuwe distributiecentrum wordt grotendeels gemechaniseerd. Dat moet voor een efficiëntere belevering van de PLUS-filialen zorgen. De bouw start volgens planning rond de zomer van 2020. De keten verwacht dat de bouw van het pand volgend jaar zo ver is dat de mechanisatie ingericht kan worden, om het nieuwe distributiecentrum vervolgens eind 2022/begin 2023 in gebruik te nemen. Vanaf dat moment worden de activiteiten van de vier bestaande distributiecentra in Haaksbergen, Middenbeemster, Hendrik Ido Ambacht en Ittervoort stapsgewijs overgebracht.