Picnic opent in Zaandam nog een dc eerder dan gepland

Logistiekprofs op 19 april 2021 | 2 minuten leestijd

Na Apeldoorn en Berkel en Rodenrijs opent Picnic weer een distributiecentrum eerder dan gepland. Dit keer in Zaandam. Het pand staat pal tegenover het logistiek centrum van concurrent Albert Heijn. 

Vanuit het pand van 20.000 vierkante meter wil Picnic stedelijk Noord-Holland bevoorraden, waaronder Amsterdam-Noord en Zaanstad. De booschappen worden vanuit het distributiecentrum naar lokale hubs gebracht en daar met elektrische wagentjes aan klanten geleverd. Dat gebeurde voorheen vanuit het distributiecentrum in Diemen. 

“We zien dat Diemen niet voldoende meer is voor Amsterdam en omgeving,” zeg medeoprichter Michiel Muller tegen het Parool. “Vanuit Zaandam gaan we een deel van Amsterdam bedienen, maar ook Haarlem. We kunnen ook veel meer klanten toevoegen in Zaanstad, Alkmaar en Purmerend, waar we al actief zijn.”

Oud pand Aldi

Het nieuwe pand is twee keer zo groot als de vestiging in Diemen. Picnic wisselt hier grootgrutter Aldi af, die eind vorig jaar uit het gebouw op bedrijventerrein Westerspoor vertrok. Een mooie vondst, stelt Muller. “Het is gebouwd voor supermarktdistributie. Diemen moesten we destijds helemaal verbouwen voordat het voldeed. Hier zitten al koelcellen in.”

Apeldoorn en Berkel en Rodenrijs

Picnic verwacht dat de vestiging vijfhonderd banen oplevert. Eind juni wil de app only-supermarkt er operationeel zijn. De opening stond eigenlijk gepland voor het najaar van 2021, maar is naar voren geschoven door de grote vraag naar online boodschappen. 

Hetzelfde gebeurde eerder bij de vestigingen in Apeldoorn en in Berkel en Rodenrijs. Sinds de uitbraak van corona zit het aantal bestellingen bij Picnic behoorlijk in de lift. Door versneld distributiecentra te openen, hoopt de online supermarkt aan de groeiende vraag te voldoen en druk bij andere logistieke centra weg te nemen. 

Gerelateerde artikelen