Picnic opent nog een dc eerder dan gepland

Logistiekprofs op 20 januari 2021 | 2 minuten leestijd

Picnic betrekt een nieuw distributiecentrum in het Zuid-Hollandse Berkel en Rodenrijs. De deuren van het pand gaan niet eind dit jaar, maar in maart al open. Het is de tweede locatie die Picnic eerder dan gepland in gebruik neemt. 

Sinds de coronacrisis zit het aantal bestellingen bij de online supermarkt behoorlijk in de lift. De opening in Berkel en Rodenrijs stond eigenlijk gepland voor eind 2021, maar wordt dus vervroegd. Daarmee hoopt Picnic druk weg te nemen bij andere logistieke centra. “Hierdoor creëren we extra capaciteit waarmee we dagelijks duizenden extra bestellingen kunnen afleveren in heel Nederland”, aldus medeoprichter Michiel Muller. 

Het pand aan de Da Vincistraat heeft een oppervlakte van 20.000 vierkante meter. Daarmee is het een van de grootste locaties van Picnic. Alleen het dc in Apeldoorn, dat begin dit jaar ook vervroegd werd geopend, heeft dezelfde omvang.  

Werkgelegenheid

Zo’n vijfhonderd medewerkers gaan straks aan de slag in Berkel en Rodenrijs. Muller: “Het is fijn dat we in deze tijd, waarin werkgelegenheid in veel branches helaas door corona is teruggelopen, mensen eventueel bij ons een baan kunnen vinden.”

Gerobotiseerd dc in Utrecht

Naast Berkel en Rodenrijs en Apeldoorn heeft Picnic distributiecentra in Rotterdam, Diemen, Eindhoven en Utrecht. Later dit jaar opent de app only supermarkt een geheel gerobotiseerd distributiecentrum in Utrecht. Vanuit al deze locaties worden de boodschappen verspreid over de meer dan honderd plaatsen waar Picnic inmiddels actief is.

Gerelateerde artikelen