Aldi sluit distributiecentrum Zaandam, 125 medewerkers op straat

Logistiekprofs op 6 augustus 2020 | 2 minuten leestijd

Aldi sluit in de loop van volgend jaar zijn distributiecentrum en hoofdkantoor in Zaandam. De locatie is niet toekomstbestendig, stelt de discounter.

Aldi opereert in Nederland onder meerdere bv’s. Elke bv heeft zijn eigen hoofdkantoor, met daaraan een distributiecentrum gekoppeld. De tak in Zaandam sluit, waardoor Aldi in Noord-Holland geen bv’s meer overhoudt. De winkels in de regio worden in de toekomst bevoorraad door het distributiecentrum in Zoetermeer. 

Sociaal plan

Door de sluiting in Zaandam verliezen circa 125 werknemers hun baan. Het gaat om medewerkers op het kantoor, in het distributiecentrum en chauffeurs. De supermarktketen heeft de intentie om hen ‘optimaal te faciliteren’ naar nieuw werk. “Velen van hen zijn al lang in dienst bij Aldi. Wij hebben contact gezocht met de vakbonden en hen uitgenodigd om met ons het overleg te voeren om te komen tot een sociaal plan”, aldus Bastiaan van Loon, directeur van Aldi Zoetermeer en Aldi Zaandam.

Nieuw distributiecentrum Deventer

De stap past binnen de vernieuwingsstrategie die Aldi eerder dit jaar aankondigde. De supermarktketen bouwt in Deventer een distributiecentrum van 42.000 vierkante meter. Dit pand vervangt de distributiecentra in Groenlo en Ommen. Het nieuwe pand moet eind 2021 operationeel zijn. Rond die tijd sluiten de andere sites hun deuren. 

Afbeelding: nitpicker / Shutterstock.com

Gerelateerde artikelen