Ook Walmart patenteert vliegend distributiecentrum

Logistiekprofs op 25 August 2017

In navolging van Amazon heeft ook concurrent Walmart patent aangevraagd voor een vliegend distributiecentrum. Het vliegende warehouse heeft de vorm van een zeppeling op 150 tot 300 meter hoogte. 

Amazon verkreeg vorig jaar patent op een vliegend pakhuis. De online gigant wil een zeppelin als distributiecentrum laten fungeren tijdens grote evenementen als concerten of sportwedstrijden, zo viel te lezen in de patentaanvraag. Drones zouden bestellingen in het pakhuis kunnen ophalen en de last mile verzorgen. 

Lees ook: Walmart laat forenzende winkelmedewerkers pakketten bezorgen

Volgens Bloomberg ziet ook Walmart nu het voordeel van een warehouse in de lucht in. De vertrekplaats van bestellingen kan op deze manier nog strategischer worden gekozen dan bij een distributiecentrum aan land. Walmart heeft daarom plannen voor een vliegend distributiecentrum dat veel op het dc in het patent van Amazon lijkt. In de patentaanvraag is een luchtvaartuig te zien dat meerdere lanceermechanismen heeft. Hiervandaan kunnen drones afdalen. 

Bloomberg acht de kans groot dat het patent wordt goedgekeurd. De aanvraag is namelijk nog gedetailleerder dan het verkregen Patent van Amazon. 

Redactie LogistiekProfs