Amazon wil voorraden in vliegend pakhuis bewaren

Logistiekprofs op 30 December 2016

Amazon heeft patent gekregen op een vliegend pakhuis. De drones die Amazon ontwikkelt kunnen in deze zeppelin hun pakketjes ophalen. Dat valt te lezen op de website TechCrunch.

Amazon beschrijft in haar aanvraag hoe het de zeppelin voor zich ziet. Zo kan het vliegende pakhuis van pas komen bij een sportwedstrijd of een concert. Bezoekers kunnen online eten of merchandise bestellen, waarna de drone het bij de goedgevulde zeppelin ophaalt en de bestelling naar de toeschouwer brengt. Aanwezigen hoeven zo niet in de rij te staan voor hun eten.  

Amazon doet wel vaker opvallende patentaanvragen. In 2015 vroeg de etailer octrooi aan voor het vliegen met drones en voor 3D-printen aan boord van zijn eigen busjes. Het jaar ervoor vroeg – en kreeg – de Amerikaanse webgigant patent op het fotograferen van producten tegen een witte achtergrond. Bij deze methode wordt zonder digitale hulpmiddelen een hagelwitte achtergrond gecreëerd. Ondanks het verkregen patent, is dit helemaal geen uitvinding van Amazon, maar een veelgebruikte techniek onder fotografen.

Redactie LogistiekProfs