Neopost Shipping levert eerste verpakkingsmachines aan Groot-Brittannië

Logistiekprofs op 1 oktober 2018 | 2 minuten leestijd

Neopost Shipping heeft zijn eerste klant in Groot-Britannië binnengehaald. De Britse outdoorretailer Internet Fusion kocht twee CVP-500 verpakkingsstations van het bedrijf uit Nederland. Daarmee is Neopost Shipping nu actief in negen landen. 

Neopost lanceerde de CVP-500 begin 2016. De machine meet van iedere order in 3D de dimensies en vouwt een doos op maat om de order heen. Overbodige lucht of opvulmateriaal wordt hiermee geëlimineerd. 

Neopost actief in 9 landen

Sinds de lancering verkocht Neopost de volautomatische verpakkingsmachine al aan bedrijven in Nederland, België, Frankrijk, Duitsland Zwitserland, Japan en de Verenigde Staten. Met online retailer Internet Fusion komt daar nu Groot-Brittannië bij. 

Duurzaamheidsambitie

Een reden voor Internet Fusion om voor de CVP-500 te kiezen is de factor duurzaamheid. “We hebben ons zelf ten doel gesteld om in onze operatie tot de 1% meest duurzame bedrijven ter wereld te behoren” zegt Martin Brailsford, ceo van Internet Fusion Group. “Niet omdat het moet, maar omdat we het willen. De CVP-500 helpt ons om die ambitie te verwezenlijken. Met het duurzaam verpakken van onze orders kunnen we al een verschil maken vanaf het moment dat er een bestelling binnenkomt.”

Beide machines zullen naar schatting gezamenlijk zo’n 2 miljoen bestellingen van Internet Fusion per jaar verwerken.

Gerelateerde artikelen