Moonen Packaging verpakt op maat met ‘Box on Demand’

Logistiekprofs op 8 februari 2018 | 2 minuten leestijd

Moonen Packaging wil efficiënt verpakken in de keten stimuleren met het nieuwe concept ‘Box on Demand’. Het onlangs gelanceerde verpakkingssysteem creëert voor elke order een passende doos. 

De verpakkingsmachine van Moonen Packaging creëert van eindloos golfkarton tot tien dozen per minuut. De bijbehorende software rekent uit in welk formaat doos de verschillende producten passen en welke indeling de gebruiker het beste kan aanhouden. 

Eindloos golfkarton

Volgens het bedrijf uit Weert is distributie van producten in te grote verpakkingen nog altijd aan de orde van de dag. Bedrijven zijn vaak genoodzaakt om een breed assortiment aan verpakkingsmaterialen in te kopen. “Het inkopen van uiteenlopende verpakkingsmaterialen heeft een aantal grote nadelen. Daarvoor is bijvoorbeeld veel opslagruimte nodig in het magazijn en organisaties hebben in de regel weinig zicht op de inkoopkosten”, stelt Gert Tabor, Key Account Manager Industry bij Moonen Packaging in een persbericht. “Voor Box on Demand hoeft slechts één type verpakkingsmateriaal te worden ingekocht.” Tabor doelt daarmee op het eindloos golfkarton, waar elke verpakking van wordt gecreëerd. 

Efficiëntere belading

Naast een besparing in verpakkingskosten en opvulmaterialen, stelt Moonen Packaging met het concept ook CO2-uitstoot te reduceren. “We willen bedrijven helpen hun kosten en CO2- uitstoot binnen de verpakkingsketen terug te dringen. Door producten te verpakken met een passende omdoos worden vrachtwagens efficiënter beladen en kunnen met één rit tot twee keer zoveel producten geleverd worden.” 

Gerelateerde artikelen