Marc van het Bolscher is Logistiek Manager van het Jaar
30.03.2017 | Branchenieuws

Marc van het Bolscher is Logistiek Manager van het Jaar

Marc van het Bolscher mag zich een jaar lang ambassadeur van de logistiek noemen. De Global supply chain manager bij Tanatex Chemicals gaat naar huis met de titel Logistiek Manager van het Jaar. Hij won nipt van finalisten Mark Bär en Arie van der Tempel.

Bij Tanatex Chemicals introduceerde Van het Bolscher onder meer Lean six sigma en S&OP. Daarmee gooide hij hoge ogen bij de jury. "Marc kwam binnen bij een bedrijf dat niet goed draaide. Hij heeft in deze organisatie structuur aangebracht", legt juryvoorzitter René de Koster uit. "Hij heeft er rondgekeken en vervolgens visie ontwikkeld. Hij heeft alle verschillende afdelingen bij elkaar gebracht. Een ongelofelijk ingewikkeld proces in een bedrijf waar sales het eigenlijk voor het zeggen had. De resultaten zijn ongelofelijk goed." Volgens De Koster is Van het Bolscher nog lang niet klaar met zijn werk. "Marc heeft voor Tanatex een visie ontwikkeld om een wereldspeler te worden." 

Lees ook: Finaledag LMvhJ: finalisten betreden het podium

"Ik ben ontzettend trots", reageert Van het Bolscher. "Ik twijfelde eerst om mee te doen, maar dit is een fantastische erkenning voor mijn werk." 

De prijs werd uitgereikt door oud-winnaar Iwan te Winkel. Hij gooide vorig jaar hogen ogen met het Leanworks concept van Raab Karcher. Bij dit logistieke concept werd de distributie van materialen naar de bouwplaats op een andere manier benaderd. Zo worden ook materialen van derden via de hub van Raab Karcher naar de bouwplaats gebracht. Omdat het materiaal tot aan de werkplek van de vakman gebracht wordt, zou er veel minder opslag nodig zijn.

Jan Minnee, oprichter van Retourplaza, won in de categorie Jong Logistiek Talent

Redactie LogistiekProfs

Plaats een reactie (0)

Reageren