Jan Minnee (Retourplaza) wint verkiezing Jong Logistiek Talent

Logistiekprofs op 30 March 2017

Jan Minnee, eigenaar van Retourplaza.nl is het Jong Logistiek Talent van dit jaar. Hij laat finalisten Fleur Straathof (Vanderlande) en Luc de Jong (CEVA Logistics) achter zich. 

Anderhalf jaar geleden startte Minnee samen met twee compagnons Retourplaza, een webwinkel die teruggestuurde producten en restvoorraden een tweede kans geeft door ze opnieuw met korting aan te bieden. Minnee noemt Retourplaza ook wel ‘de eerlijkste webwinkel van Nederland’. “We leggen bij de verkoop de nadruk op wat er mis is met een product.” Inmiddels werken er zo’n tien mensen bij de startup, exclusief een zestal medewerkers van partner PostNL en het IT-bedrijf dat het software platform van de startup helpt ontwikkelen. Verwacht wordt dat Retourplaza voor het eind van het jaar meer dan 20.000 producten behandeld heeft. Tijdens zijn pitch verklapte Minnee bovendien dat Retourplaza binnenkort de stap naar het buitenland gaat maken. 

“We hebben drie kanjers gezien”, aldus juryvoorzitter René de Koster over de finale. “Het was een ontzettend moeilijke keus.” Volgens de Koster was de presentatie van Minnee ook doorslaggevend. Daarnaast mocht het aanwezige publiek zijn stem uitbrengen. “Jan is een Game changer, niet alleen van zijn bedrijf, maar van een hele tak. Niet alleen het concept is bijzonder, maar ook de logistieke implementatie van het concept heeft Jan succesvol voltooid. Bedrijven zijn hier ook enthousiast over. Dat is te zien aan de nieuwe samenwerking met Bol.com.”

Jan Minnee kreeg de prijs overhandigd van Stefan Kleingeld, winnaar van de verkiezing van vorig jaar. 

Lees hier het interview dat we in aanloop naar de finaledag met de finalisten van JLT hadden. 

Redactie LogistiekProfs