Made.com verzorgt Europese logistiek liever vanuit België
Warehousing 30.08.2019 | Branchenieuws

Made.com verzorgt Europese logistiek liever vanuit België

Meubelverkoper Made.com gaat zijn Europese logistiek in België verzorgen. Het bedrijf overwoog Nederland als logistieke locatie, maar gaf uiteindelijk de voorkeur aan de Antwerpse haven. 

Dat schrijft Belgische krant De Tijd. De keuze voor België is opvallend omdat het land geen uitstekende reputatie heeft op het gebied van logistiek en e-commerce. Veel internationale spelers plaatsen hun distributiecentra net buiten België, om zo ongunstige regelgeving rondom fulfilment te ontlopen.

Made.com lijkt zich daar geen zorgen over te maken. "Wij hebben ook gekeken naar locaties in Frankrijk, Duitsland en Nederland. Maar het werd België", zegt logistiek directeur Frédéric Beltoise. "Ons nieuwe magazijn ligt centraal in Europa en vlak bij de havens van Rotterdam en Antwerpen, waarlangs 70 procent van onze producten aankomt."

Katoen Natie

In Antwerpen gaat Made.com de samenwerking aan met Katoen Natie. De logistiek dienstverlener beschikt daar over een terrein van 190 voetbalvelden. Dat biedt Made.com de komende jaren mogelijkheden tot uitbreiding. In eerste instantie betrekt het een pand van 36.000 vierkante meter. Op termijn wordt die oppervlakte verdubbeld. "We kiezen vooral voor de flexibiliteit die we bij Katoen Natie hebben. We groeien fors en willen niet om de twee jaar naar een nieuw magazijn verhuizen."

Brexitproof

De Britse meubelverkoper zal vanuit Antwerpen tien Europese landen bedienen. "Eind vorig jaar hebben we besloten onze logistiek voor het Verenigd Koninkrijk en het Europese vasteland uit elkaar te trekken", zegt Beltoise. "Nu we naar Antwerpen zijn verhuisd, is ons bedrijf volledig Brexitproof."

Afbeelding: Katoen Natie

Plaats een reactie (0)

Reageren