Lidl zoekt 1200 medewerkers voor e-commerce distributiecentrum
04.07.2017 | Branchenieuws

Lidl zoekt 1200 medewerkers voor e-commerce distributiecentrum

Supermarktketen Lidl is op zoek naar 1200 medewerkers die in zijn nieuwe e-commerce distributiecentrum online orders kunnen picken en verpakken. 

De eerste 'officiële' paal van het nieuw te realiseren dc werd vorige week in de grond geslagen. Het gebouw krijgt een oppervlakte van 58.000 vierkante meter en 52 laaddocks. Volgend jaar april zal het dc volledig in gebruik worden genomen. Vanuit het pand gaat Lidl de fulfilment van alle non-food online bestellingen in Nederland, België, Duitsland en Noord-Frankrijk verzorgen. Alleen in deze landen is Lidl namelijk met een webshop actief. 

De bouw wordt verzorgd door Delin Capital Asset Management. Lidl houdt de bedrijfsvoering in eigen hand en gaat ook zelf het personeel werven. Tegenover BN de Stem stelt de discounter dat eerst in de regio te gaan doen. Mogelijk gaat het daarvoor contact opnemen met de gemeente Roosendaal. 

Wethouder Hans Verbraak laat aan Omroep Brabant weten dat minstens de helft van de banen uit de regio moet komen. Ondanks krapte op de arbeidsmarkt verwacht de wethouder dat er voldoende personeel voor het nieuwe distributiecentrum beschikbaar is. Bij buurman Primark kwamen op de eerste vacature al 500 reacties uit de regio binnen. "Ik verwacht dat dat bij Lidl niet anders zal zijn." 

Redactie LogistiekProfs

Plaats een reactie (0)

Reageren