Boodschappen vertraagd door grote brand in Jumbo-dc
23.11.2020 | Branchenieuws

Boodschappen vertraagd door grote brand in Jumbo-dc

In het distributiecentrum van Jumbo in Raalte heeft op zaterdag een grote brand gewoed. Online klanten van de grootgrutter moeten daarom langer op hun boodschappen wachten.

Jumbo is sinds 2018 actief in het pand aan de Almelosestraat in Raalte. Hier verpakt en verzendt het boodschappen naar klanten uit Overijssel, Drenthe, Groningen en Friesland. De brand ontstond op zaterdagochtend in het kantorencomplex op de eerste verdieping. Er rukten meerdere brandweerwagens uit om de brand te blussen. 

Zeer grote brand

Een kwartier na aanvang gaf de Veiligheidsregio de melding 'zeer grote brand' af. Dat zou niet zozeer slaan op de omvang van de brand, maar vooral op de complexiteit ervan, weet de Stentor. Het gaat namelijk om een oud en groot gebouw. 

De aanwezige medewerkers werden kort na de uitbrak van de brand geëvacueerd. Niemand raakte gewond. Over de precieze schade is nog weinig bekend. Jumbo liet dit weekend wel weten dat klanten op zaterdag en zondag waarschijnlijk geen bestellingen zouden ontvangen. 

Distributiecentrum Albert Heijn

Vorige maand werd ook Albert Heijn de dupe van een brand in het Tilburgse distributiecentrum. De brand ontstond in de cabine van een vrachtwagen en sloeg daarna over op het naastgelegen pand. Maar liefst 120 Albert Heijn-filialen kampten de week na de brand met lege schappen. 


Plaats een reactie (0)

Reageren