Jumbo groeit uit e-commerce dc
12.07.2017 | Branchenieuws

Jumbo groeit uit e-commerce dc

Jumbo betrekt in 2018 een tweede e-fulfilment center in Raalte. Het nieuwe distributiecentrum is nodig door de snelle groei die Jumbo online doormaakt. 

Jumbo verdubbelde in 2016 de capaciteit van zijn huidige e-commerce dc in Den Bosch al van 12.000 naar 30.000 vierkante meter. Volgens Frits van Eerd, directeur van Jumbo, zal de supermarktketen in de loop van volgend jaar echter uit dit distributiecentrum groeien. Dat is eerder dan verwacht. Een bestaande, ongebruikte locatie aan de Almelosestraat in Raalte moet de online groei van Jumbo opvangen. 

Dichtbij klant in het noorden 
Met het nieuwe dc bevindt Jumbo zich dichter in de buurt van de klant in het noorden en oosten van Nederland. "Daarnaast is het voormalige distributiecentrum al onderdeel van onze vastgoedportefeuille. Het leegstaande pand krijgt zo dus een nieuwe, toekomstgeoriënteerde functie, met extra werkgelegenheid voor de regio", licht Van Eerd de keuze voor Raalte toe. 

Het nieuwe distributiecentrum wordt in het voorjaar van 2018 in gebruik genomen en zal naar verwachting 550 nieuwe banen opleveren. 

Landelijk dc in Nieuwegein 
Ondertussen wordt in Nieuwegein gewerkt aan de bouw van een geautomatiseerd distributiecentrum met een oppervlakte van 43.000 vierkante meter. In eerste instantie is het dc bedoeld voor het bevoorraden van de fysieke vestigingen, later komen hier ook e-fulfilment activiteiten bij. De bouw van het pand moet in 2020 afgerond zijn. Tegen die tijd zal het huidige centrale dc in Elst zijn deuren sluiten. 

Redactie LogistiekProfs
Afbeelding: Bjoern Wylezich / Shutterstock.com

Plaats een reactie (0)

Reageren