Aldi sluit weer een dc door reorganisatie, 150 medewerkers op straat

Logistiekprofs op 4 juni 2021 | 2 minuten leestijd

Discounter Aldi heeft weer marktaandeel verloren en ziet zich gedwongen te reorganiseren. Het distributiecentrum in Best sluit eind dit jaar de deuren. 150 medewerkers komen daarmee op straat te staan. 

Supermarkten noteerde het afgelopen coronajaar een recordomzet. Maar Aldi profiteerde daar onvoldoende van mee. De discounter leverde voor het tweede jaar op rij marktaandeel in (van 5,9 naar 5,5 procent). Sluiting van het distributiecentrum in Best, dat volgens Aldi niet toekomstbestendig is, is daarom onvermijdelijk. Ook het naastgelegen kantoor in Best gaat op slot. Winkels van Aldi worden vanaf volgend jaar vanuit de dc’s in Culemborg, Roermond en Roosendaal bevoorraad. 

Het magazijnpersoneel, chauffeurs en kantoormedewerkers moeten op zoek naar een andere baan. Het gaat om circa 150 medewerkers. Het bedrijf gaat nog met de vakbonden in overleg voor een sociaal plan. 

Niet het eerste dc dat moet sluiten

Vorig jaar kondigde Aldi ook de sluiting van het distributiecentrum en kantoor in Zaandam aan. Daardoor verliezen 125 medewerkers hun baan. Ook hierover meldde Aldi dat de locatie niet ’toekomstbestendig’ was. Wat het daarmee exact bedoelt, is niet duidelijk. Ondertussen verrijst in Deventer een distributiecentrum van 42.000 vierkante meter. Deze locatie vervangt de distributiecentra in Groenlo en Ommen. Het nieuwe pand moet eind 2021 operationeel zijn. Rond die tijd sluiten de twee andere sites hun deuren. 

Verschillende bv’s

Aldi heeft een unieke organisatiestructuur. De supermarkt opereert sinds 1973 vanuit verschillende regionale bv’s. Elke bv heeft een eigen hoofdkantoor, met daaraan een distributiecentrum gekoppeld. Naast Zoetermeer, Best, Groenlo en Ommen staan er bv’s in Culemborg, Drachten, Roosendaal en Roermond. 

Afbeelding: nitpicker / Shutterstock.com

Gerelateerde artikelen