Aldi bevestigt verhuizing logistiek naar Deventer
Bouw & Vastgoed 17.02.2020 | Branchenieuws

Aldi bevestigt verhuizing logistiek naar Deventer

Het hoge woord is eruit: Aldi verhuist naar Deventer. Een pand van 42.000 vierkante meter vervangt de huidige distributiecentra in Groenlo en Ommen. 

Vanuit Deventer gaat Aldi circa 120 filialen beleveren, ongeveer een kwart van de Aldi-winkels in Nederland. De site biedt werk aan zo'n 350 mensen. Aldi acht de verhuizing nodig om de logistiek in het oosten verder te optimaliseren. De kavel langs de A1 in Deventer biedt ruimte voor uitbreiding in de toekomst. 

"Om de groeiambities van Aldi in Nederland te kunnen faciliteren, is optimalisatie van onze logistiek noodzakelijk. Deze plannen passen goed in de vernieuwingsstrategie van Aldi. Zo zijn er de afgelopen jaren veel winkels vernieuwd en aangepast en zijn er ook winkels bijgekomen", zegt Luc Schepers, nu nog regiodirecteur van Aldi Groenlo, in de toekomst regiodirecteur van Aldi Deventer. 

Aldi: 'Iedereen kan mee'

De ondernemingsraden van de distributiecentra en Groenlo en Ommen hebben inmiddels groen licht hebben gegeven voor de plannen. "We begrijpen dat deze veranderingen gevolgen zullen hebben voor onze medewerkers. We bereiden een goed sociaal plan voor dat met betrokkenen wordt besproken", aldus de discounter. Aldi benadrukt dat iedereen uit de huidige dc's mee kan verhuizen naar Deventer. "Behoud van onze mensen staat voorop."

Operationeel in 2021

Deze zomer wordt naar verwachting gestart met de bouw. Het distributiecentrum moet eind 2021 operationeel zijn. Rond die tijd sluiten de sites in Ommen en Groenlo hun deuren. 

Afbeelding: nitpicker / Shutterstock.com

Plaats een reactie (0)

Reageren