Active Ants betrekt nieuw warehouse in Roosendaal

Logistiekprofs op 1 July 2022

E-fulfilmentbedrijf Active Ants breidt uit met een nieuw warehouse van 20.000 vierkante meter. De locatie in Roosendaal moet de groei van het bedrijf opvangen. 

Een maand geleden lijfde Active Ants evenknie MCS Fulfilment uit het Brabantse Etten-Leur in. Op nog geen twaalf kilometer van de sites van MCS huurt Active Ants straks een nieuw warehouse. Dat is geen toeval, vertelt Jeroen Dekker, Managing Partner bij Active Ants. “We gaan alle activiteiten van MCS verhuizen naar het nieuwe pand in Roosendaal. Hiermee gaan we direct een hogere efficiency bereiken op deze orders en is de nieuwe site in Roosendaal al een stukje gevuld.”

Efficiënter dan bestaande magazijn

Active Ants RoosendaalHet warehouse is momenteel in aanbouw en wordt in het derde kwartaal van 2020 door Active Ants in gebruik genomen. Een goods-to-man systeem van Autostore, bestaande uit 200.000 bakken, en drie automatische inpakmachines zullen in Roosendaal miljoenen pakketten per jaar verwerken voor honderden webshops. 

“De output per vierkante meter zal nog efficiënter zijn dan in ons huidige semi-geautomatiseerde magazijn in Nieuwegein”, zegt Jeroen Dekker, Managing Partner bij Active Ants. De e-fulfilmentspecialist heeft haar eigen warehouse-software verder ontwikkeld, waardoor meer efficiëntie wordt bereikt. Active Ants zet bovendien verschillende robottechnologieën en Artificiële Intelligentie (AI) in en introduceert een nieuwe manier van orderpicking met de Autostore. 

Locatie in Nieuwegein

Active Ants, sinds 2018 onderdeel van bpost, is met haar hoofdkantoor gevestigd in Nieuwegein. De bijbehorende logistieke site blijft in gebruik. In 2020 wordt het Autostore-systeem er uitgebreid naar 80.000 bakken. Het warehouse bereikt hiermee de maximale capaciteit, waardoor uitbreiding volgens Active Ants noodzakelijk is.