Bpost neemt e-fulfilmenbedrijf Active Ants over

Logistiekprofs op 3 mei 2018 | 2 minuten leestijd

Bpost lijft e-fulfilmentbedrijf Active Ants in. Samen met de Belgische pakketvervoerder wil Active Ants kwalitatief groeien in cross border e-commerce logistiek. Onbekend is welk bedrag er met de overname gemoeid is. 

Bij een presentatie van de kwartaalcijfers van bpost werd bekend gemaakt dat de Belgische marktleider het merendeel van de aandelen in handen heeft. 

‘Onstuimige groei’

Active Ants spreekt van een ‘strategische samenwerking’. Het fulfilmentbedrijf groeide de afgelopen jaren naar eigen zeggen onstuimig. Om die groei het hoofd te bieden werd begin dit jaar de capaciteit van orderpick- en opslagsysteem AutoStore verdubbeld. De geautomatiseerde locatie in Nieuwegein beschikt sindsdien over 64.000 bakken en 32 robots. Active Ants zocht naar een strategische investeerder om die groei door te kunnen zetten en innovatief te blijven. Die vond het uiteindelijk in bpost.

Strategische investeerder

“De kennis, het netwerk en de financiële slagkracht van bpost stelt Active Ants in staat om fors door te groeien in cross border e-fulfilment met behoud van een goede kwaliteit. We zijn zeer verheugd dat we nu zo’n sterke, strategische investeerder aan boord hebben”, zegt Jeroen Dekker, managing partner bij Active Ants in een verklaring.

Directie Active Ants blijft aan

De huidige directie en aandeelhouders Jeroen Dekker en Jean Lahaye blijven aan. Er werken momenteel 179 mensen bij Active Ants. 

Gerelateerde artikelen