XPO maakt naam logistieke dienstverlener bekend

Logistiekprofs op 23 maart 2021 | 2 minuten leestijd

XPO Logistics heeft een nieuwe naam voor de spin-off gericht op logistieke dienstverlening: GXO. De afsplitsing gaat verder als onafhankelijk, beurgenoteerd bedrijf. XPO blijft actief als vrachtvervoerder. 

GXO Logo and taglineIn december liet XPO Logistics weten op te splitsen in twee bedrijven. Het idee: twee krachtige spelers met elk een duidelijk specialisme in hun branche. “Door transport en logistiek los te kopppelen, ontstaan er twee high-perfoming, pure-play bedrijven”, zei CEO Brad Jacobs in december. De twee organisaties kunnen naar eigen zeggen sneller inspelen op trends en ontwikkelingen in de betreffende markten. 

XPO verzorgt wereldwijd vrachtvervoer, voornamelijk voor less-than-truckload transport en truck contracting. GXO wordt wereldwijd het op één na grootste bedrijf in contractlogistiek. Het bedrijf voert de tagline ‘Logistics at full potential’. Malcolm Wilson, CEO van XPO Logistics in Europa, is aangetreden als CEO van GXO. 

GXO zegt zich – dankzij XPO’s jarenlange investeringen in technologie – in een sterke positie te bevinden om in te spelen op ontwikkelingen in de sector. Het bedrijf wil de focus leggen op strategische prioriteiten.

Gerelateerde artikelen