XPO Logistics opent nieuw dc op campus in Eindhoven

Logistiekprofs op 17 februari 2021 | 2 minuten leestijd

XPO heeft in Eindhoven een nieuw Europees distributiecentrum geopend. In het pand van 35.000 vierkante meter verzorgt de logistiek dienstverlener de distributie voor Tectronic Industries (TTI). 

XPO ondersteunt TTI bij het bedienen van de Europese markt via in- en outbound dienstverlening, opslag, kitting en aanvullende dienstverlening. In het distributiecentrum, gelegen op de XPO-campus in Eindhoven, worden consumentenproducten bewaard, waaronder elektrisch gereedschap, tuingereedschap en accessoires

TTI ziet het als een logische stap om voor deze bedrijfstak een eigen distributiecentrum op te zetten. Zo kan het bedrijf de consumentenmarkt ‘de aandacht geven die het verdient’.

“We hebben de afgelopen jaren enorme groei gezien in het consumentensegment en we blijven uitbreiden in de Europese markt”, zegt Paolo Balloni, Vice President Supply Chain Management EMEA bij Techtronic Industries. “We hebben daarvoor een goede partner gevonden in XPO. Met hun campus in Eindhoven hebben ze direct toegang tot een groot netwerk in Europa waardoor wij onze groeiende markt optimaal kunnen voorzien.”

De samenwerking met TTI betekent voor XPO Logistics uitbreiding van het industriële segment, een strategische keuze voor de logistiek dienstverlener. Mauro Ungheretti, managing director XPO Logistics: “De industriële sector maakt mede door COVID-19 een snelle transitie door. Bouwmarkten bieden hun producten bijvoorbeeld steeds vaker online aan. Wij zijn daarom trots dat Techtronic Industries ons als partner heeft gekozen om aan deze vraag te voldoen en de logistieke processen te optimaliseren vanuit dit duurzame distributiecentrum.” 

Het nieuwe pand is gebouwd volgens duurzaamheidskeurmark BREEAM ‘Very good’. De bedrijven willen binnen enkele jaren CO2-neutraal opereren in het dc. 

Gerelateerde artikelen