XPO en Nestlé openen ‘dc van de toekomst’

Logistiekprofs op 31 maart 2021 | 2 minuten leestijd

Logistiek dienstverlener XPO Logistics en voedingsmiddelenconcern Nestlé hebben het ‘distributiecentrum van de toekomst’ in gebruik genomen. De faciliteit in het Britse Leicestershire bestaat uit een dc en technologiehub, waar robotica, geautomatiseerde sorteersystemen en een digitaal warehouse-ecosysteem een hoofdrol spelen.  

In het pand van 60.000 vierkante meter verwerkt XPO Logistics de Nestlé-producten die op elf Britse locaties worden geproduceerd, evenals inkomende goederen uit andere landen. Daarnaast verzorgt het er de e-fulfilment voor het merk Nespresso. 

Innovatiehub

Swisslog heeft op maat gemaakte automatiseringsoplossingen geleverd voor de locatie. Deze zijn geïntegreerd met XPO’s digitale warehouse-ecosysteem. Het ‘dc van de toekomst’ omvat een innovatiehub waar nieuwe oplossingen worden getest en logistieke vraagstukken onderzocht. Veelbelovende technologieën kunnen zo direct in de praktijk worden uitgetest en vervolgens als innovatie aan klanten van XPO worden getoond. De faciliteit is ontworpen als multi-user ruimte met oplossingen voor verschillende logistieke activiteiten.  


Volgens XPO was duurzaamheid een belangrijke overweging bij het ontwerp en de locatiekeuze. Het dc ligt op een spoorwegknooppunt, waardoor XPO de leveringen in de regio Londen via het spoor kan verzorgen. Op de locatie wordt momenteel een tankstation voor vloeibaar gas ontwikkeld, zodat Nestlé energiezuinige gastrucks kan inzetten in plaats van dieseltrucks. 

Gerelateerde artikelen