Verkiezing Veiligste Magazijn van Nederland van start

Logistiekprofs op 6 februari 2018 | 2 minuten leestijd

Magazijnen die hun magazijn als goede en veilige werkplek beschouwen, kunnen zich sinds deze week weer aanmelden voor de verkiezing Veiligste Magazijn van Nederland. In november wordt bepaald wie de titel overneemt van Abbott Logistics in Breda. 

De verkiezing Veiligste Magazijn van Nederland wordt voor het dertiende jaar op rij georganiseerd. Organisatoren als BMWT en evofenedex constateren dat steeds meer werkgevers zich bewust zijn van het feit dat veilig en gezond werken voordelen biedt. Het zou leiden tot tevreden werknemers, meer efficiency en hogere productiviteit. “Investeringen in veiligheid kosten geen geld, maar leveren juist geld op”, aldus de organisatie. “Nu steeds meer magazijnen kampen met een tekort aan goede, geschoolde en gemotiveerde medewerkers, is een veilige, gezonde en prettige werkomgeving bovendien een ‘must’ om medewerkers te binden en te behouden.

Mens, proces en techniek

De prijs wordt toegekend aan bedrijven die serieus werk maken van veiligheid in het magazijn. Daarbij onderzoekt de jury of de pijlers mens, proces en techniek met elkaar in evenwicht zijn. Bedrijven kunnen een bronzen, zilveren, of gouden waardering krijgen. De jury bepaalt deze waardering op basis van de score op negen criteria, waaronder wettelijke verplichtingen, monitoring, veiligheid op de werkvloer, veiligheidseisen van het management en het werkklimaat.  

Twee categorieën

Zoals gebruikelijk zijn er twee categorieën: grote magazijnen met meer dan 25 magazijnmedewerkers en kleine magazijnen met 25 of minder magazijnmedewerkers. Juryvoorzitter is professor René de Koster van de Erasmus Universiteit.

Abbot Logistics winnaar 2017

Vorig jaar ging het goud in de categorie grote magazijnen naar Abbott Logistics in Breda, terwijl het zilver ging naar Herbalife International en Bavaria N.V. Brons werd gegeven aan Koninklijke Gazelle, Megagroup Logistics Services B.V. en Philips Healtech.

De uitslag wordt tijdens de Dag van het Magazijn op 15 november a.s. bekendgemaakt. De inschrijving loopt tot en met 1 juni 2018. 

Gerelateerde artikelen