Dit zijn de veiligste magazijnen van Nederland

Logistiekprofs op 28 november 2017 | 2 minuten leestijd

Het regende prijzen bij de uitreiking van de Prijs Veiligste Magazijn 2017. Geen van de zes genomineerden ging tijdens de twaalfde editie van de prijsuitreiking met lege handen naar huis. “Het veiligheidsniveau in magazijnen is de afgelopen jaren enorm gestegen. Dat maakt het voor de jury een stuk lastiger.” 

Abbott Logistics wint Prijs Veiligste Magazijn

Abbott Logistics uit Breda had dit jaar het veiligste magazijn. De logistiek dienstverlener deed met andere magazijnen al eerder mee aan de veiligheidsverkiezingen. Met de locatie in Breda won het deze editie Goud. “Veiligheid zit in de genen van het management van Abbott”, lichtte juryvoorzitter René de Koster toe. “Dit bedrijf is een voorbeeld voor logistiek Nederland. Er wordt gebruik gemaakt van de nieuwste technologieën en veiligheid gaat niet ten koste van de efficiency van de operatie. Ga allen kijken bij Abbott in Breda.” 

Zilver en Brons

Herbalife Nutrion won Zilver, evenals genomineerde Bavaria. “Herbalife probeert alle werknemers goed te betrekken. Er wordt ook geen onderscheid gemaakt tussen vaste werknemers en flexwerkers.” Bavaria won mede op formaat. “Bavaria heeft een groot magazijn waar gewerkt wordt met grote trucks. Een potentieel gevaarlijke situatie, maar niet bij Bavaria.” 

Brons ging naar MegaGroup Logistic Services in Veghel, Koninklijke Gazelle in Dieren en Philips HealthTech in Drachten. 

Prijs Veiligste Magazijn

De Prijs Veiligste Magazijn is een initiatief van organisaties als BMWT, evofenedex en Sectorinstituut Transport en Logistiek. De genomineerden worden door de jury beoordeeld op criteria als verplichtingen, monitoring, veiligheid op de werkvloer, veiligheidseisen van het management en het werkklimaat.