Vakbonden dwingen ook Albert Heijn tot betere cao logistiek

Logistiekprofs op 5 April 2017

Na Jumbo heeft vakbond FNV nu ook Albert Heijn een ultimatum gegeven om over een betere cao door distributiecentra te praten. Als de supermarktketen vrijdagmiddag nog niet op het ultimatum heeft gereageerd, volgen er acties.

Volgens FNV verdienen de circa 4.500 medewerkers die onder de cao Ah Logistics vallen een structurele loonsverhoging van zo’n 900 euro per jaar. De cao-voorstellen die AH momenteel doet, zouden ertoe leiden dat de toekomst van werknemers in de distributiecentra onzekerder wordt.

Eerder stuurden vakbonden een dergelijk dreigement ook naar Jumbo. De supermarktketen liet weten ‘verbijsterd’ te zijn over het ultimatum. Jumbo stelde voor om te wachten met een loonbod tot de uitkomst van andere cao-onderhandelingen bekend zijn, zoals die van AH Logistics. Dit zou zorgen voor meer gelijkheid in de branche. Daarop hebben de medewerkers van Jumbo gereageerd met stiptheidsacties en werken volgens de arbonorm. Dit zou problemen kunnen opleveren voor de bevoorrading van Jumbo-winkels.  “Eigenlijk is het beschamend dat de twee grootste supermarktketens in Nederland hun mooie winsten niet willen delen met de werknemers”, aldus vakbondsonderhandelaar Özcan Colak.

Redactie LogistiekProfs
Afbeelding: Defotoberg / Shutterstock.com