Personeel Jumbo-dc voert actie na ultimatum
04.04.2017 | Branchenieuws

Personeel Jumbo-dc voert actie na ultimatum

Medewerkers van Jumbo-distributiecentra voeren sinds gisteravond stiptheidsacties uit. De werknemers en vakbondsleden hopen Jumbo op deze manier aan tafel te krijgen om alsnog over een nieuwe cao te praten.

De acties - die inhouden dat het personeel volledig volgens de arbonorm werkt - zorgen voor vertraging bij onder anderen het laden en lossen. Dit kan problemen opleveren bij de bevoorrading van de Jumbo-winkels.

Werknemers van Jumbo willen dat de supermarktketen onderhandelt over een nieuw cao Jumbo Logistiek, dat geldt voor zo'n 3000 medewerkers. Het oude cao liep op 1 april af. Jumbo wilde zelf pas in juli met de vakbonden over een nieuw cao onderhandelen. Vanaf dat moment zijn namelijk de cao supermarkten en de cao AH Logistics afgesloten. Volgens de supermarktketen kan het wachten tot 1 juli zorgen voor meer gelijkheid in de branche.

Vakbonden FNV en CNV noemden dat ‘absurd’ en gaven Jumbo tot maandag 18:00 uur de tijd om met voorstellen voor het hervatten van de onderhandelingen te komen. Jumbo reageerde daar niet op. Volgens de vakbonden probeert de supermarktketen tijd te rekken, om er zo achter te komen wat de concurrentie met de cao’s doet. De supermarktketen verwijt de vakbonden op zijn beurt weg te zijn gelopen van het overleg. 

Redactie LogistiekProfs
Afbeelding: Peter Braakmann / Shutterstock.com

Plaats een reactie (0)

Reageren