UPS opent grootste sorteercentrum in Utrecht

Logistiekprofs op 20 maart 2018 | 2 minuten leestijd

Klanten uit Utrecht van pakketbezorger UPS worden sinds deze week bediend vanuit een nieuw sorteer- en bezorgcentrum. Het nieuwe centrum is 12000 vierkante meter en kan 6800 pakketten per uur verwerken.

Het is het grootste pakketcentrum van UPS in Nederland – met een toename van 225 procent in pakketten die verwerkt kunnen worden ten opzichte van de vorige locatie. In totaal heeft de pakketbezorger 19 locaties in Nederland, waar het sinds 1985 actief is.

‘We zien een groeiende vraag naar onze diensten van klanten in het hart van Nederland,’ aldus Tim Helsen, country manager UPS Nederland in een persbericht. ‘Het vergroten van onze capaciteit komt als antwoord op die vraag, en stelt ons in staat om op betrouwbare en efficiënte wijze bedrijven in de regio Utrecht te blijven koppelen aan kansen die zich over de hele wereld voordoen, via het slimme wereldwijde logistieke netwerk van UPS.’

Logistiek netwerk
Het centrum is goed voor meer dan 240 extra banen, het bedrijf verwacht in de komende jaren nog meer te groeien. Er is ruimte voor 120 bestelwagens, een verdubbeling ten opzichte van de eerdere locatie. De nieuwe vestiging is onderdeel van een meerjarig plan om tot 2019 2 miljard dollar te investeren om het logistieke netwerk van UPS in Europa te laten groeien.

Gerelateerde artikelen