Udea vervangt magazijnen door centraal distributiecentrum www.hollandfoto.net / Shutterstock.com
Warehousing 17.04.2018 | Branchenieuws

Udea vervangt magazijnen door centraal distributiecentrum

Groothandel Udea hevelt haar huidige logistieke locaties over naar een geautomatiseerd distributiecentrum in Veghel. Vanuit het nieuw te bouwen dc worden de biologische supermarkten van Ekoplaza bevoorraad en online bestellingen van klanten verwerkt. Vanderlande verzorgt de mechanisatie van het dc. 

De groothandel opereert nu vanuit twee aparte distributiecentra, omdat de vers- en droogwaren apart zijn ondergebracht. Vanaf volgend jaar worden deze afdelingen gecentreerd op het Foodpark Veghel. In juni wordt gestart met de bouw van het omnichannel dc. 

Samenwerking Vanderlande

Het nieuwe dc biedt ruimte voor een grote diversiteit aan productstromen, waaronder droge kruidenierswaren, zuivel, gekoelde, verse en diepvriesproducten. Voor de mechanisatie van het dc heeft Udea gekozen voor buurman Vanderlande, eveneens gevestigd in Veghel. Vanderlande implementeert het ADAPTO goods-to-man systeem, waarvoor verschillende temperatuurzones worden aangebracht. Dit zorgt voor een ruimtebesparende oplossing die kan meegroeien met de expansie die Udea de komende jaren verwacht. 

Cobot-technologie

Daarnaast wordt het pick-proces in het dc voorzien van SIR (Smart Item Robotics) technologie. Met deze nieuwe cobot-technologie zal Udea voornamelijk persoonlijk verzorgings- en cosmetica-producten gaan picken voor consumenten. 


Plaats een reactie (0)

Reageren