Storing treft distributiecentra Albert Heijn

Logistiekprofs op 23 maart 2020 | 2 minuten leestijd

Albert Heijn kampte afgelopen zaterdag met een grote technische storing in de distributiecentra. De timing is op z’n zachtst gezegd ongunstig te noemen; de supermarktketen had net een flinke inhaalslag gemaakt om schappen gevuld te krijgen. “Dit voelt als een stap achteruit.” 

Door de storing waren veel filialen van Albert Heijn op zondag minder goed beleverd dan gepland. In een interne memo, ingezien door NU.nl, schrijft AH dat de impact ‘op alle distributiecentra helaas aanzienlijk is’. “Afgelopen week hadden we net een grote stap vooruit gemaakt in de bevoorrading, maar dit voelt als een stap achteruit”, laat een woordvoerder aan de nieuwssite weten.

De storing is inmiddels verholpen, waardoor de schappen van Albert Heijn weer op volle capaciteit bevoorraad kunnen worden. Er wordt extra personeel ingezet in de distributiecentra en winkels. Ook rijden er extra vrachtwagens om de bevoorrading op peil te krijgen. 

Groothandels open voor consumenten

Sinds vorige week zijn groothandels als Sligro en Makro geopend voor consumenten om supermarkten te ontzien. In zo’n honderd filialen kunnen consumenten boodschappen doen. De maatregel is niet alleen gunstig voor supermarkten, ook groothandels varen er wel bij. Zij zagen hun omzet de afgelopen week hard kelderen nadat horecagelegenheden hun deuren moesten sluiten.

Gerelateerde artikelen