Staking Wehkamp-dc duurt al bijna 2 weken

Logistiekprofs op 31 juli 2020 | 2 minuten leestijd

In het distributiecentrum van Wehkamp in Maurik wordt al bijna twee weken gestaakt. Volgens vakbond FNV gaan de stakers door tot er een aanvaardbaar sociaal plan op tafel ligt. 

Door een reorganisatie wil Wehkamp alle logistieke activiteiten overhevelen naar Zwolle. Het distributiecentrum in Maurik, waar grote artikelen als banken en tuinmeubels worden verzonden, gaat daarom op slot. De 52 medewerkers kunnen meeverhuizen naar Zwolle – 120 kilometer verderop – of verliezen hun baan

Het sociaal plan dat er voor het personeel ligt, is volgens FNV ontoereikend. De vakbond eist betere vergoedingen voor begeleiding naar werk en scholing, zodat ontslagen medewerkers meer kansen hebben op de arbeidsmarkt. 

FNV zegt de afgelopen weken diverse keren met Wehkamp te hebben overlegd, echter zonder resultaat. “We willen de medewerkers graag snel uit de onzekerheid helpen, maar het lijkt of Wehkamp hun personeel probeert uit te putten”, zegt FNV-bestuurder Marian Beldsnijder. De vakbond blijft actie voeren tot er een aanvaardbaar bod ligt. 

Wehkamp stelde eerder ‘erg teleurgesteld’ te zijn dat FNV in een vroeg stadium heeft besloten een staking te organiseren. De reorganisatie is volgens de e-tailer onvermijdelijk, wil het kunnen overleven in een sterk veranderende en extreem competitieve markt. De gevolgen van de stakingen zijn niet erg groot, aldus een woordvoerster. De meeste bestellingen worden al in Zwolle verwerkt. 

Gerelateerde artikelen