Wehkamp reorganiseert en sluit distributiecentrum in Maurik

Logistiekprofs op 1 July 2022

Online warenhuis Wehkamp sluit het tweede distributiecentrum in Maurik. De activiteiten van de locatie worden overgeheveld naar het dc in Zwolle. Op het hoofdkantoor van de e-tailer worden ondertussen dertig banen geschrapt. Wehkamp zegt door automatisering minder mensen nodig te hebben. 

Het distributiecentrum in het Gelderse Maurik werd de afgelopen jaren met name gebruikt voor de verzending van meubels. Het hoofddistributiecentrum van Wehkamp in Zwolle, sinds 2019 fors uitgebreid, biedt 110.000 vierkante meter aan logistieke ruimte en kan ook de meubels van de webwarenwinkel huisvesten. Door alle activiteiten te centraliseren hoopt Wehkamp een efficiencyslag te  maken. 

Op de locatie in Maurik werken vijftig medewerkers. Zij kunnen meeverhuizen naar Zwolle. Voor medewerkers die dat niet willen, is er een sociaal plan dat ze begeleidt naar ander werk. 

Reorganisatie

Ook op het hoofdkantoor voert Wehkamp veranderingen door. Door de reorganisatie verliezen dertig van de zeshonderd medewerkers hun baan. Volgens CEO Graham Harris lag de focus de afgelopen jaren vooral op het stroomlijnen van de verzending. Nu dat op orde is, wil Wehkamp de overige bedrijfsonderdelen flexibeler maken en automatiseren. Daarom zijn er minder banen nodig. De voorgenomen reorganisatie moet nog worden beoordeeld door de Ondernemingsraad van Wehkamp. 

Nieuwe koers

Wehkamp zette vorig jaar een nieuwe koers in om het hoofd te kunnen bieden tegen concurrenten als bol.com, Zalando, Coolblue en Amazon. De e-tailer richt zich volgens eigen zeggen op een premium winkelervaring, met meer inspiratie en een beter samengesteld assortiment. De resultaten van die ingezette koers zijn ‘bemoedigend’, aldus Wehkamp. Het online warenhuis verkoopt momenteel meer dan 400.000 verschillende artikelen van zo’n 2.000 merken, met name in de categorieën mode, wonen, beauty en baby/kind. Voor het gehele assortiment biedt Wehkamp next day delivery met gratis verzending en gratis retour.

Afbeelding: Het hoofddistributiecentrum van Wehkamp in Zwolle