Sanitairwinkel betrekt nieuw magazijn in drukste periode ooit

Logistiekprofs op 16 oktober 2020 | 2 minuten leestijd

Sanitairwinkel is volledig operationeel in zijn nieuwe magazijn in ‘S-Hertogenbosch. De verhuizing naar het nieuwe pand zou in augustus plaatsvinden, doorgaans een rustige maand voor de badkamerspecialist. Door de coronacrisis werd dit echter de drukste periode uit de geschiedenis van Sanitairwinkel. 

De verhuizing en de vele orders zorgden voor een extra drukke maand in het nieuwe magazijn. Sanitairwinkel verruilde het oude pand in Rosmalen voor een nieuwe locatie van 13.000 vierkante meter op bedrijventerrein RiVu in ‘S-Hertogenbosch. Vanuit daar worden klanten in Nederland, België en Frankrijk bediend. 

Wennen aan groter pand

De nieuwe locatie is vijf keer zo groot. De omschakeling naar een groter pand was wennen, stelt Sanitairwinkel op zijn website. Er moesten meer meters worden gemaakt en het kostte wat tijd voordat iedereen zijn weg wist te vinden. “Inmiddels is de orderverwerking weer helemaal op het oude niveau”, schrijft het bedrijf. 

Sanitairwinkel werkt met eigen software voor het magazijnbeheer. Voor het nieuwe magazijn is een upgrade doorgevoerd. Die upgrade moet ervoor zorgen dat het werk efficiënter gedaan kan worden – zelfs nu de afstanden groter zijn – en de levertijden zo kort mogelijk worden gehouden.

Nieuwe naam België en Frankrijk

Sanitairwinkel wil met het nieuwe magazijn ook over de grens verder groeien, met name in België en Frankrijk. In deze landen opereert het bedrijf sinds de opening van de nieuwe locatie onder een nieuwe naam: Sawiday.  

Gerelateerde artikelen