San Francisco wil geen bezorgrobots in zijn stad
23.05.2017 | Branchenieuws

San Francisco wil geen bezorgrobots in zijn stad

San Francisco wil bezorgrobots uit zijn straten weren. De Amerikaanse stad, juist bekend om zijn tech-savy inwoners, denkt dat de veiligheid voor bewoners in het gedrang komt wanneer de straten bevolkt worden door bezorgrobots. "Onze straten en stoepen zijn gemaakt voor mensen, niet voor robots", aldus het stadsbestuur.

Bedrijven als Starship Technologies testen de bezorgrobots momenteel wel in San Francisco . Deze robots worden echter nog door mensen bestuurd. Om de robots autonoom te laten bezorgen is toestemming van de overheid nodig, zo schrijft het Amerikaanse Recode. De staten Virginia en Idaho hebben hiervoor al groen licht gegeven. San Fransisco lijkt dat niet van plan.

Politici uit de stad hebben om de tafel gezeten met bedrijven die de robots ontwikkelen, zoals Starship, Dispatch en Marble. Deze gesprekken deden het stadsbestuur echter niet van gedachten veranderen. De lokale politici denken dat de robots gevaarlijke situaties opleveren voor ouderen en kinderen. Zij zouden niet snel genoeg kunnen anticiperen op de robots die met een snelheid van 6 kilometer per uur rondrijden. 

Redactie LogistiekProfs

Plaats een reactie (0)

Reageren