Onbemande bezorgrobot voor het eerst gelegaliseerd in Amerika
07.03.2017 | Branchenieuws

Onbemande bezorgrobot voor het eerst gelegaliseerd in Amerika

De Amerikaanse staat Virginia is de eerste in het land waar bezorgrobots onbemand mogen rijden. Kleine robots mogen volgens de wet vanaf 1 juli op openbare stoepen rijden om pakketten te bezorgen.

Met het goedkeuren van het wetsvoorstel gaan een hoop regel gepaard. Zo mogen de wagentjes niet harder dan 16 kilometer per uur rijden, niet zwaarder zijn dan 22,7 kilo en moeten de bezorgers via monitors in de gaten gehouden worden door het bedrijf dat ze de weg op stuurt.

De wetswijziging komt na een lange lobby van de Estlandse start-up Starship Technologies, die dergelijke robots ontwikkelt. In januari testte het bedrijf hun apparaten al in het Amerikaanse Redwood City, Californië en Washington. Ook in Londen was de Estlandse start-up betrokken bij een experiment van food bezorgservice Just Eat.

Bezorgrobots vs drones
Ook andere bedrijven waren al langere tijd aan het experimenteren met de onbemande bezorgrobots. In Dusseldorf werden de robots door Media Markt getest in een woonwijk en bezorgservice FedEX gaf zelfs aan meer in de ontwikkelingen rondom bezorgrobots te geloven dan in drones, waar altijd nog iemand aanwezig moet zijn voor de besturing.

Na Virginia kijken ook de Amerikaanse staten Idaho en Florida naar de mogelijkheden met bezorgrobots. 

Plaats een reactie (0)

Reageren