Red je Pakketje richt vizier op België

Logistiekprofs op 12 augustus 2021 | 1 minuut leestijd

Red je Pakketje opent een nieuw distributiecentrum in Rijen, vlakbij de grens met België. Vanuit de nieuwe locatie wil Red je Pakketje onze zuiderburen efficiënter bedienen. 

Red je Pakketje neemt de locatie per direct in gebruik. Het achtste distributiecentrum beslaat 4.200 vierkante meter en biedt werk aan 120 mensen. In eerste instantie wordt het pand voor de helft ingericht voor elektrische bezorging. Samen met Vattenval onderzoekt het bedrijf de mogelijkheden voor verdere elektrificatie en groene energieopwekking. 

CTO Arjan van den Bos: “Onze computersimulaties wezen Rijen aan als de beste locatie voor duurzame groei in Zuid-Nederland en België. We zijn nu beter gepositioneerd voor elektrische bezorging in Zuid-Nederland en tegelijkertijd kunnen we efficiënter rijden op België.”

Red je Pakketje werd eerder dit jaar overgenomen door het Zweedse Instabox. Door die overname kan de lastmile-specialist nu versneld uitbreiden en verduurzamen. Daarbij hoort ook de introductie van pakketkluizen: de komende twee jaar krijgt Nederland minstens 2.000 kluisjes door het hele land

Gerelateerde artikelen