Prime Vision wint Logistica Award

Logistiekprofs op 28 november 2017 | 3 minuten leestijd

Prime Vision heeft de Logistica Award in de wacht gesleept voor het concept Autonomos Sorting. De mobiele robots van Prime Vision kunnen autonoom pakketten of rolcontainers sorteren. Juryvoorzitter René de Koster roemde de innovatie om de dynamische manier waarop de robots werken. 

De robots van Prime Vision werken autonoom en voorkomen zelf botsingen met andere robots. Volgens De Koster zit het geheim hem niet zozeer in de robot, maar in de software. “De robots van Prime Vision werken dynamisch. Er zijn soortgelijke concepten, maar hierbij volgen de robots vaak een vast pad”, aldus De Koster. Flexibiliteit, schaalbaarheid en een beperkte investering maken Prime Vision tot winnaar van de Logistica Award. Het bedrijf volgt Neopost op, winnaar van 2015 met verpakkingsmachine CVP-500. Prime Vision laat Pack Tools, Ravas Europe en WeNova.eu achter zich.

Het concept van Prime Vision is nog niet operationeel. Volgens Bernd van Dijk, innovatiedirecteur bij Prime Vision, draagt de Logistica Award er mogelijk aan bij dat bedrijven slimme robots niet meer als toekomstmuziek zien.

Publieksprijs

Naast de vakprijs werd er op de eerste beursdag van Logistica ook een publieksprijs uitgereikt. Deze prijs ging naar Pack Tools met de Wrapplicator, een tool voor hand wrapping, die ervoor zorgt dat de gebruiker op ergonomische, veilige en efficiënte wijze lading stabiel en veilig kan verpakken. De Koster over de Wrapplicator: “Heel veel pallets worden in de praktijk handmatig gewikkeld met twee handen. Dat kost veel inspanning en leidt tot verspilling van folie. Met dit apparaat wikkel je met één hand. Het gaat een stuk sneller en je bespaart veel folie.” 

Innovatiekracht

De zeskoppige jury roemde ook deze editie de innovatiekracht binnen het logistieke vakgebied. De inzendingen werden beoordeeld op toepassingswaarde, mate van innovatie, economisch belang, kosteneffectiviteit en creativiteit.