Neopost naar huis met Logistica Award

Logistiekprofs op 10 November 2015

De verpakkingsmachine CVP-500 van Neopost is tijdens de eerste beursdag van Logistica verkozen tot meest innovatieve, logistieke oplossing van 2015. Daarmee liet het bedrijf Inther Logistics en RAVAS achter zich. De publieksprijs werd gewonnen door Inther met de Automated Document Applicator. 

“Dit is een mooie bevestiging voor een innovatie die wereldwijd wordt uitgerold”, reageert Neopost. De CVP-500 verpakt volautomatisch in een minimale doos die volume, karton en opvulmateriaal bespaart. Veel vervoersbedrijven, met name in de Verenigde Staten, hebben besloten dat de tarieven voor verzending worden berekend op basis van het volume van eenpakket. De CVP-500 minimaliseert dat volume. “Dit is een snel product, waarmee grote besparingen denkbaar zijn. Nadeel is dat het een duur product is, maar dat verdien je terug op materiaal en personeel”, zei juryvoorzitter René de Koster eerder over het product. 

Publieksprijs
Inther Logistics werd op de beurs verkozen tot publiekslieveling. Het bedrijf deed mee met de innovatie ADA: Automated Document Applicator. Dit is een oplossing voor het automatisch aanbrengen van de pakbon en de vervoersdocumenten, aan de buitenkant van het pakket. Deze documenten worden vooralsnog vaak in het pakket meegezonden, maar in veel gevallen is het verplicht om deze documenten aan de buitenkant zichtbaar te hebben. “Flabbergasted”, wist Paul Hermsen van Inther als reactie uit te brengen.  

Twaalf genomineerden
In totaal dongen er 12 partijen mee naar de Logistica Award. De inzendingen werden door de vakjury beoordeeld op de toepassingswaarde, de mate van innovatie, het economisch belang, de kosteneffectiviteit de creativiteit, het ICT gebruik en de Nederlandse inbreng.

Redactie LogistiekProfs