Picnic investeert miljoenen in gerobotiseerd distributiecentrum Utrecht

Logistiekprofs op 1 juli 2022 | 2 minuten leestijd

Picnic heeft in een investeringsronde 250 miljoen euro opgehaald. De online supermarkt gebruikt dat bedrag voor een nieuw gerobotiseerd distributiecentrum in Utrecht.

Aan het AD laat oprichter Frederik Nieuwenhuys weten dat het distributiecentrum al gebouwd is. Het pand staat op bedrijventerrein Lage Weide, aan de A2 in Utrecht. Over twee jaar is het dc volledig ingericht en klaar voor gebruik. Tegen die tijd moet het geautomatiseerde distributiecentrum wekelijks 150.000 gezinnen van boodschappen voorzien.

Automatisering en robotisering

Het pand beslaat een oppervlakte van 42.000 vierkante meter en biedt ruimte aan meer dan 200.000 kratten met producten. De locatie zal worden ingericht met honderd volledig geautomatiseerde sorteer-, inpak-, en distributiemachines die speciaal door Picnic zijn ontwikkeld. 

Picnic verwacht in Utrecht zo’n duizend mensen werk te kunnen bieden. Zij hoeven door de automatisering minder te sjouwen en tillen, aldus mede-oprichter Michiel Muller. “Het werk wordt gevarieerder.” 

Huidige distributiecentra

De andere zeven distributiecentra van Picnic blijven voorlopig open. Muller: “We willen in de toekomst nog meer gerobotiseerde centra bouwen, dan zullen we bekijken wat er met onze bestaande gebouwen gebeurt.”

Investering afkomstig van 4 families

Het groeigeld van 250 miljoen euro is afkomstig van vier families die eerder al 100 miljoen euro in het snelgroeiende bedrijf staken. Het gaat om de families Fentener van Vlissingen (NPM Capital), Hoyer (Hoyberg), De Rijcke (Kruidvat) en Finci (supermarktketen Boni). ABN Amro verstrekte een lening van 50 miljoen euro. 

Gerelateerde artikelen