Picnic heeft versneld zijn grootste dc tot nu toe geopend

Logistiekprofs op 1 juli 2020 | 2 minuten leestijd

Het grootste distributiecentrum van Picnic is vandaag officieel in gebruik genomen. Het pand in Apeldoorn werd maanden eerder geopend dan in eerste instantie gepland. Door de explosieve groei van online boodschappen had Picnic de ruimte versneld nodig. 

Aanvankelijk zou het distributiecentrum in Apeldoorn eind 2020 opengaan. Door de coronacrisis groeide de vraag naar online boodschappen zodanig hard dat er extra infrastructuur nodig was. Het pand aan de Ecofactorij, waar eerder doe-het-zelf groothandel THR was gevestigd, stond al leeg en kon dus eerder betrokken worden.

Met de extra capaciteit wil Picnic vooral de huidige dc’s ontlasten. Het pand in Apeldoorn is, met een oppervlakte van 20.000 vierkante meter, groter dan de vergelijkbare locaties in Diemen, Eindhoven, Utrecht, Nijkerk en Rotterdam. Er staat 1.200 meter aan stellingen. Alleen de koelcel is al groter dan het eerste dc in Nijkerk.

Eigen cao Picnic

Apeldoorn is het eerste distributiecentrum van Picnic waar alle 450 medewerkers onder de eigen e-commerce-cao vallen. De online supermarkt stelde de cao op nadat het van FNV forse kritiek ontving op het niet naleven van de supermarkt-cao. De websuper vond deze cao echter verouderd en niet van toepassing op de eigen bedrijfsvoering. Het besloot een eigen cao op te stellen, die samen met vakbond De Unie werd overeengekomen.

Coronadrukte: ochtendleveringen en vulgraad kratjes

Picnic trof meerdere maatregelen om de drukte op te vangen waarmee het sinds de corona-uitbraak kampt. De rode bestelwagentjes rijden nu ’s ochtends en ’s avonds langs. Daarnaast is het minimum bestelbedrag verhoogd van 25 naar 35 euro. Uit datagegevens van Picnic bleek dat er bij 25 euro aan bestellingen nét een tweede krat nodig was. De vulgraad van dit tweede kratje is hoger bij een minimumbedrag van 35 euro, waardoor Picnic naar eigen zeggen een stuk efficiënter kan werken. 

Gerelateerde artikelen