Eigen cao voor Picnic: medewerkers akkoord

Logistiekprofs op 20 april 2020 | 2 minuten leestijd

De medewerkers van Picnic zijn akkoord met de nieuwe cao. De komende twee jaar krijgt personeel zes procent loonsverhoging en jaarlijks tweehonderd euro opleidingsbudget. 

Picnic werd het afgelopen jaar op de vingers getikt door vakbonden omdat het de supermarkt-cao niet toepaste. De websuper vond deze cao echter verouderd en niet van toepassing op de eigen bedrijfsvoering. Het besloot een eigen cao op te stellen, die samen met vakbond De Unie werd overeengekomen. 

Stemmen

Picnic-medewerkers konden via een onafhankelijke partij op de nieuwe cao stemmen. Bijna 90 procent van de personeelsleden ging akkoord met het cao-voorstel. Medeoprichter Michiel Muller spreekt tegen Distrifood over een ‘nieuwe, moderne manier om tot een cao te komen’. “Niet meer de oude mannen van 50+ die bepalen voor de rest, maar juist de jonge mensen binnen Picnic. Wat vinden zij belangrijk?

‘Eigentijdse cao’

Volgens Muller is het een eigentijdse cao geworden, die past bij de manier van werken van Picnic. Naast de loonsverhoging en het opleidingsbudget is er een extra vakantiedag in de cao opgenomen. Flexkrachten krijgen na twee jaar een vast contract wanneer het dienstverband verlengd wordt.

Lees ook: Picnic opent distributiecentrum Apeldoorn eerder dan gepland

Gerelateerde artikelen