Overheid breidt steunpakket transportsector uit

Logistiekprofs op 27 oktober 2020 | 2 minuten leestijd

Het kabinet breidt het steunpakket uit voor de transportsector. Na lang aandringen door brancheverenigingen kunnen ook transportondernemers nu tijdelijk gebruik maken van de regeling Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL). 

De TVL is bedoeld om gedupeerde ondernemers te helpen met het betalen van hun vaste lasten, zoals huur. Tot nu was de regeling beperkt tot een aantal sectoren, zoals de horeca. Het kabinet heeft besloten om de TVL van oktober tot december open te stellen voor alle sectoren. Dit omdat niet alleen de direct getroffen bedrijven de gevolgen van de overheidsmaatregelen merken; ook toeleveranciers, de transportsector en de voedingstuinbouw zien hun inkomsten teruglopen. Voor de tijdelijke verbreding TVL is 140 miljoen euro gereserveerd.

TLN: ‘Goed nieuws’

TLN reageert positief op de uitbreiding van de steunmaatregelen waarvoor de branche herhaaldelijk heeft gepleit. Voorzitter Elisabeth Post: “We zijn blij dat het kabinet eindelijk inziet dat ook transportbedrijven hard worden geraakt door de coronamaatregelen en dat ook zij in aanmerking moeten komen voor een tegemoetkoming op de vaste lasten. Transportbedrijven zijn onlosmakelijk verbonden met de sectoren die zij bevoorraden.” Volgens Post vallen transporteurs al zeven maanden buiten de boot voor deze overheidssteun, terwijl zij net als bedrijven in de cultuursector en de horeca kampen met veel omzetverlies. “Voor die ondernemers is het goed nieuws dat zij nu eindelijk een beroep kunnen doen op een subsidie voor hun vaste lasten.”

Gerelateerde artikelen