‘Geef ook steun aan transporteurs nu horeca moet sluiten’

Logistiekprofs op 13 oktober 2020 | 2 minuten leestijd

Nu de horeca wederom moet sluiten, moeten ook transportondernemers die de horeca bevoorraden een beroep kunnen doen op overheidssteun. Daarvoor pleit Transport en Logistiek Nederland (TLN). De sector komt momenteel namelijk niet in aanmerking voor de Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL). Onterecht, meent de branchevereniging. 

Bij de totstandkoming van de TVL heeft het kabinet een lijst opgesteld met sectoren die een beroep kunnen doen op de tegemoetkoming. De transportsector staat niet in die lijst. Volgens Boeve is volstrekt onduidelijk waarom. “Nu vallen zwaar getroffen ondernemers gewoon buiten de boot, terwijl hun omzet keldert”, vertelt TLN-directeur Jan Boeve. 

Lees ook: Transportsector kwetsbaar voor tweede coronagolf in buitenland

De transportsector is namelijk onlosmakelijk verbonden met de sector die zij bevoorraden. Boeve: “Als een café dicht moet kan de kroegbaas, die geen bier meer verkoopt, maximaal 90.000 euro overheidssteun aanvragen. Maar de transporteur, die door de horecasluiting minder vervoert, krijgt helemaal niets. Dat valt echt niet te rijmen.”

Het kabinet kondigde dinsdagavond aan dat de horecabedrijven als restaurants en cafés moeten sluiten. TLN drukt het kabinet daarom op het hart om gedupeerde transportondernemers nu wel te ondersteunen. 

Afbeelding: Dutchmen Photography / Shutterstock.com

Gerelateerde artikelen