24.04.2015 | Branchenieuws

Online shoppers zien drone-delivery wel zitten

Ruim tweederde van de online shoppers verwacht dat drones binnen vijf jaar hun pakketjes komen brengen. En daar zijn ze blij om, zo blijkt uit onderzoek van marketingfirma Walker Sands onder 1400 Amerikaanse respondenten.

Fan van drone-delivery
Met de vliegensvlugge ontwikkeling die drones momenteel doormaken, is het niet vreemd dat consumenten verwachten dat drones binnen enkele jaren het distributielandschap gaan overheersen. Opvallender is hoe enthousiast diezelfde respondenten worden van het idee dat een pakketje per drone bezorgd wordt. Dat komt vooral omdat ze verwachten dat de verzending hierdoor wordt versneld. 4 van de 5 online shoppers stelt dat zij sneller een aankoop bij een webwinkel doen, mits een drone de bestelling binnen het uur komt bezorgen.

Extra betalen voor bezorging per drone

Ruim 80 procent van de respondenten geeft aan dat ze best extra willen betalen voor bezorging per mini-vliegtuig. 48 procent vindt het niet erg om daar 5 dollar per bestelling voor neer te leggen. Toch lijkt dat niet nodig, want uit een rapport van onderzoeksbureau van ARK Invest blijkt dat de inzet van drones kan zorgen voor fors lagere bezorgkosten. In de meest ideale situatie zouden verzendkosten slechts 1 dollar bedragen.

Redactie LogistiekProfs

Plaats een reactie (0)

Reageren