15.04.2015 | Branchenieuws

Onderzoek: inzet drones drukt bezorgkosten

Door de vogelvlucht die dronebezorging in de toekomst gaat maken, wordt het verzenden van pakketten fors goedkoper. Dat schrijft Bloomberg News op basis van onderzoek van ARK Invest, een financieel onderzoeksbureau uit de VS.

ARK Invest stelt dat wanneer bezorging per drone gemeengoed wordt, consumenten nog maar een dollar hoeven neer te leggen voor same-day delivery; slechts een fractie van wat er nu wordt betaald (7,99 dollar per bezorging).

Aanschaf drones is flinke investering
ARK baseert zijn voorspelling op de bedrijfsgegevens van Amazon. De Amerikaanse etailgigant is nu al volop aan het experimenteren met bezorgdrones. Wanneer Amazon vrij spel krijgt om de drones ook echt voor commercieel gebruik in te zetten, zal de etailer ongeveer 400 miljoen dollar moeten investeren om tienduizenden drones aan te schaffen en gebruiksklaar te maken. Daarnaast zullen er duizenden operators in dienst moeten treden om een veilige vlucht te garanderen. Hierbij wordt uitgegaan van 400 miljoen bezorgde pakketjes per jaar.

Lees ook: Amazon test bezorgdrone in Canada

Bezorgauto's en chauffeurs overbodig
Door de automatisering die daarna volgt, zal de etailer na deze forse investering toch kunnen besparen op de verzendkosten. Bezorgauto's en chauffeurs worden immers overbodig. Die zijn niet alleen duurder, maar ook langzamer dan drones.

Toestemming drone-gebruik
Amazon kreeg vorige week eindelijk toestemming van de Federal Aviation Administration voor het gebruik van drones. De online retailer mag drones gaan testen die met een snelheid van 161 kilometer per uur vliegen.

Redactie LogistiekProfs


Plaats een reactie (0)

Reageren