03.06.2015 | Branchenieuws

Nog 4 bedrijven in de race voor Veiligste Magazijn 2015

De genomineerden voor de titel Veiligste magazijn van Nederland zijn bekend. CEVA Logistics Netherlands BV (Oud Gastel), Hollister Services BV (Etten-Leur), Schneider Electric (Helmond) en AkzoNobel Decorative Coatings bv (Groot Ammers) maken kans op de prijs.

De eerste drie magazijnen dingen mee in de categorie voor bedrijven met meer dan vijfentwintig magazijnmedewerkers. AkzoNobel vertegenwoordigt de categorie met minder dan vijfentwintig magazijnmedewerkers.

Lees ook:
Ergonomische aspecten magazijn- en productielogistiek

Kwaliteit inzendingen is toegenomen
De wedstrijd wordt jaarlijks mede-georganiseerd door EVO en sectorinstituut Transport en Logistiek om aandacht te besteden aan het belang van een gezonde en veilige werkomgeving. Volgens juryvoorzitter René de Koster heeft die inspanning de afgelopen 10 jaar zijn vruchten afgeworpen. De kwaliteit van de inzendingen zou namelijk flink zijn toegenomen. “De standaard die we enkele jaren geleden alleen nog bij de winnaars zagen, zien we nu bij meerdere deelnemers terugkomen”, aldus De Koster. “De deelnemende magazijnen zijn niet alleen veilig, maar ook magazijnen met goede leiders, gemotiveerd personeel en uitstekende logistieke prestatie.”

Lees ook: 5 eenvoudige maatregelen voor meer veiligheid in het magazijn

Processen en welzijn medewerkers speelt grote rol
Deze maand brengt de jury een bezoek aan het magazijn van de vier genomineerden. Daarbij wordt gelet op de veiligheid en ergonomie op de werkvloer en op de manier waarop de processen zijn ingericht om onveilige en ongezonde situaties te voorkomen. Daarnaast wordt er aandacht geschonken aan het welzijn van de medewerkers. De uiteindelijke winnaar wordt bekend gemaakt op 7 oktober tijdens de Dag van het Magazijn bij EVO in Zoetermeer.

Redactie LogistiekProfs

Plaats een reactie (0)

Reageren