Neopost wint MHI Innovation Award met CVP-500
10.04.2017 | Branchenieuws

Neopost wint MHI Innovation Award met CVP-500

Het Nederlandse Neopost Shipping heeft tijdens de ProMat in de Verenigde Staten de 2017 MHI Innovation Award gewonnen. Neopost kreeg de award in de categorie 'Best New Innovation' voor de CVP-500, een volautomatische verpakkingsmachine die orders op maat verpakt.

De MHI Innovation Awards werden op 5 april 2017 uitgereikt tijdens de ProMat, de internationale vakbeurs voor logistiek en supply chain in Noord- en Zuid-Amerika. De awarduitreiking bestond uit drie categorieën: Best New Innovation, Best Innovation of an Existing Product en Best IT Innovation. Een zevenkoppige vakjury beoordeelde de in totaal 153 inzendingen op basis van het innovatie karakter van het concept, de impact op de supply chain en de toegevoegde waarde voor de industrie.

De jury prees de bijdrage van de CVP-500 aan het optimaliseren en verduurzamen van het verpakkingsproces. De machine, die eerder al werd bekroond met de Logistica Award, meet van iedere order in 3D de dimensies. Vervolgens wordt een doos op maat om de order heen gevouwen, dichtgeplakt en middels een label verzendklaar gemaakt. Hierdoor is er geen sprake van overbodige lucht of opvulmateriaal. Dat levert een besparing op verpakkingmateriaal en transportvolume op.  

cvp500.png

Neopost lanceerde de CVP-500 begin 2016. Sindsdien is de verpakkingsmachine bij diversie e-commerce en 3PL bedrijven in België, Frankrijk en de Verenigde Staten geïnstalleerd. In Nederland is de CVP-500 onder meer operationeel in het magazijn van Blokker in Gouda en CEVA Logistics in Venray. 

Redactie LogistiekProfs

Plaats een reactie (0)

Reageren