Montapacking zoekt groei over de grens

Logistiekprofs op 17 March 2020

Montapacking breidt uit over de grens. De fulfilmentspecialist opent in mei een locatie in Duitsland en ziet daarnaast kansen in Groot-Brittannië. 

Dat laat Montapacking-directeur Edwin van der Ham optekenen door Ecommerce News. Montapacking verzorgt vanuit tien locaties in Nederland de fulfilment voor meer dan zeshonderd webwinkels. Het bedrijf boekte de afgelopen jaren dubbelcijferige groei. Volgens Van der Ham is die groei noodzakelijk in een markt waar de grote overnames elkaar in rap tempo opvolgen. 

Lees ook: Montapacking haalt lucht uit verpakkingen

Uitbreiding naar het buitenland moet Montapacking toekomstbestendig maken. Aangesloten webwinkeliers kunnen op deze manier hun buitenlandse klanten sneller beleveren. De elfde locatie van Montapacking komt in het Duitse Dortmunt te staan. Dit pand zal, net als de andere tien centra, in hoge mate zelfsturend zijn. “Vanaf de start werken we al decentraal. Het voelt voor ons alsof we een elfde vestiging openen, die toevallig in het buitenland is.”

Uitbreiding Groot-Brittannië

In 2021 volgt een locatie in Groot-Brittannië om ook daar lokaal aanwezig te zijn. “Nu de Brexit een feit is, zijn veel Britten op zoek naar een distributiecentrum op het vasteland dat niet alleen de heenzendingen kan verzorgen, maar ook de retourverwerking op zich kan nemen.” Het bedrijf oriënteert zich nog op een mogelijke locatie. 

Wekelijks een overnamebod

Van der Ham zegt wekelijks een overnamebod te ontvangen, maar daar niet op in te gaan. “Wij worden ook wekelijks benaderd – hoofdzakelijk door internationale transportspelers – maar die slaan we allemaal af. Het past niet in onze multi-carrier-strategie en bovendien hebben we het niet nodig.”